diumenge, 6 de gener del 2008

Esclar que som superiors


Un jove ha denunciat, amb prova de so inclosa, que un policia de la policia espanyola es negà a atendre'l en català i després el va fer callar quan li demanava un full de reclamacions.
El policia li digué entre d'altres coses que no li donava la gana de parlar en català perquè "estamos en España". Tot això passà a Sant Feliu de Llobregat.
La llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic estableix, en el seu article 54.11, que els empleats públics han de garantir l'atenció al ciutadà en la llengua en què ho sol.liciti sempre que sigui oficial al territori.
Bé, però en el fons no es tracta tant d'una qüestió legal sinó de concepte, de mentalitat.
Espanya segueix sent aquest policia.
Mentre nosaltres tenim amb els mossos una policia modèlica, Espanya segueix sent aquest cop de roc al cap del qual és metàfora exacta aquest desgraciat que es nega a parlar en català.
Han passat els anys, les lleis, els governs i Espanya continua instal.lada al franquisme moral, que de fet no és res més que el resum de la cova i la brutalitat d'on el país que ens té ocupats no ha sortit mai.
No sóc espanyol, això per descomptat.Però és que no voldria ser-ho ni regalat.
Són una colla de bàrbars. Només cal sentir el to de veu del policia, aquest dring prealfabet, negador de tot progrés. Espanya és el tercer món sense remei, la cabra eterna,la misèria que ha arribat a tots els tics del seu costumisme, a tots els escenaris de la seva vida pública i a tots els racons de la seva ànima.
De vegades algun espanyol em retreu que em senti superior per ser català. Esclar que em sento superior als espanyols, estem diversos graons per sobre en l'escala evolutiva. Hem sortit de la cova i tenim altres arguments que els d'afirmació genital i el cop de pedra. No vivim de robar els altres pobles, ni d'exterminar-los. Som superiors. La llibertat és la nostra esperança i el vostre pitjor malson.



Salvador Sostres

9 comentaris:

an | na ha dit...

Lo dels mossos, sí,devia ser ironia perquè ¬¬'

Per tot la resta,hi estic sumament d'acord!

Anònim ha dit...

Avere te molta raó en que molts casos la policia o la guardia civil que es troba en territori català no ens parlen en el nostre idioma. Me trobat en molts casos, que man descriminat perque jo parlaba en la meva llengua catalana, i man fet callar la boca per que no entenien lo que hi deia...i aixo ho trobo una falta de respecte molt gran, no per la meva persona sino per la gent que forma CATALUNYA.
Lo que diu no es res nou, trobem poemes o llibres de SABINO ARANA que parla sobre la incivilitzacio espanyola. Ell deia que: "els bascos eren persones que caminaven perfectament, amb el cap ven alt...i que els espanyols caminaven com els primitius, arrosegant les cames i miran al terra".

Nose que vols que pensi, no tota la gent espanyola es aixi, potser que la gran majoria ho siguin de primitius, pero si busquem bé podem trobar gent que ha evolucionat més que la gent que els envolta, i aquest algun día poden canviar el país.

an | na ha dit...

Ja tho dic jo Jou que almenys hem caminat cap al progrés.


No tota la gent espanyola és així, cert,però que han fet ells per canviar encara la crosta que els hi queda de franquisme? :S

Anònim ha dit...

Anneta! deu ni dó amb el artícle. No vull fer-te un assaig complert com d'altres (pq hi ha molt què dir!pero ara no toca).
El que sí que dic que dir que el franquime encara regna a l'estat é smolt, però que molt fort i perillòs. Perquè hi hagui gent que encara viu en aquelles bombolles no es culpa de tot el que es español. Et recordo que encara existeix Falange Española, tan com existeix partits de extrema esquerra. El que s'ha de ressaltar és que són 4 gats comptats els fanatics que estan tan en un bàndol com en l'altre.
Espanya no només han sigut els 40 anys de dictadura. També va lluir una gran República que "el caudillo de todos los ejercitos" va voler esborrar el record, pero es la nostra feina reiluminar amb la seva llum i justícia.
Pude el problema d'Espanya son els espanyols, tan gallecs, bascos, catalans, aragonesos, extremenys, andaluces, madrilenys i balears.

Sempre s'ha de buscar el equilibri en la vida, i molt més en política.

Per cert, m'agrada més l'anterior actualització eh...
Ja parlarem sobre tu pequeña pero increible vista literaria!

Un besico igualadinaa!!

an | na ha dit...

Si no hi haguessin partit com el Pp o Coitadanos, no quedarien persones d'aquestes que dius que viuen aquelles bombolles!
arg!

an | na ha dit...

Coitadanos de coit, haha
Ciutadanos, volia dir :)

Anònim ha dit...

A ver si renovamoooos!!
Que nos van a dar otra vez las uvaaas!!


Un besicoooo igualadinaa!

ana ha dit...

Bueno el policia tindria que haber tingut mes respet,pero alomillor no sabia catalá o qui sap. Si algu no hu entes sempre tu pot dir de bona manera que no pasa res,entonses li parles en castella.No anem a masacrar a qui no sapiga el nostre idioma. Y aixo que els españols son unos barbars crec que sobra.Yo primer soc española magrade o no magrade moltes coses y després soc valenciana. Ademés no tots els españols son com eixe policia,no es just ficar a tots al mateix sac.



y bueno comparar la españa actual en el franquisme em pareix molt fort. Aixo es que no té ni idea de lo que va ser el franquisme,antes si parlaves en valencia et tancaven y ¿ara? acas si parles en catala et fiquen en la carcel o et fusilen?no. Hi ha llibertat,pero clar hi ha gent que mirara per lo seu y argumentara les seues idees per convencer.

Yo sincerament asi en valencia ningu ma contestar mal,ni ningun policia,sera perque tots saben valencia y si algun policia em diu amb respete''no te entenc'' li parle en castella,que tampoc em costa res.


No magraden els extrems.

Un bes.

an | na ha dit...

Respecto tota mena d'opinons, però el text no és meeeu!xd